Aktiviteter

En Stabyhoun er en jagthund. Men det er en alsidig hund der kan bruges til mange aktiviteter. Om du vil gå på udstilling, gå til lydighed, nosework eller hvad det end måtte være, så kan en stabyhoun med den rette træning blive en fantastisk samarbejdspartner.

Hvad laver vi med Bellis og Vega?

Vi bruger hundene til mange ting. Nok primært canicross, K9 og nosework med Bellis og lydighed med Vega. Vega er med når vi løber, men det er sjældent hun gider løbe foran, hun vil hellere bare følge med. K9 vil Vega også gerne så længe det ikke indebærer vand 😂- men vi prioriterer også at mødes med andre hunde, ikke mindst med andre stabyer.

Vi træner canicross/ K9 Biathlon sammen med K9 Runners Mariager, en klub med et år på bagen, men som allerede har nu har haft løb med 101 tilmeldte. Så træner vi hverdagslydighed i Randers Agility Forening, Nosework i DcH, Randers og ringtræning i Dansk Kennel Klub kreds 6.

Ind i mellem går vi på udstillinger eller skuer. Et skue er en uofficiel udstilling, vi synes det er sjovt at deltage og det er fantastisk træning til hundene i at håndtere mange forskellige ting, det kan være andre hund, larm, børn, og ufattelig mange trækvogne med små bjæffende kræ i – det sidste kan være en udfordring for Bellis – altså ikke de små kræ, men trækvognene…..

Hver den første søndag i måneden er der stabytræf i hundeskoven i Sejs ved Silkeborg. Der er ikke tilmelding, man møder bare op kl. 10.30 – nogen gange er vi mange, andre gange er vi kun 2-3 stykker. Inden vi fik Bellis gik vi med 2 gange, bare for at se nogle stabyer og for at høre om dem fra forskellige ejere.