Om os

Dorthe Selling Jespersen

Jeg er vokset op med hund. Min far var aktiv jæger, og vi har i min barndom altid haft ruhåret gravhund eller blanding heraf. I 1988 valgte jeg at tage et sabbatår i Belgien, det først halve år var på en hundekennel, hvor der blev opdrættet Golden Retriever, Flatcoated Retriever samt Engelsk Setter.

Jeg har selv altid haft blandingshunde, som oftest blanding af Border Collie, blandet med Kleiner Münsterländer eller andet uvist. Jeg har også haft Pommeraner- Chihuahua blanding der i dag bor ved min store datter. Vi har haft et kuld hvalpe på denne med en Papillion.

I 2022 blev Lars og jeg enige om, at tiden var inde til at have racehund, og vores valg faldt efter grundige overvejelser på Stabyhoun.

Lars Selling Jespersen

I mit barndomshjem havde vi Westhighland White Terrier, og senere har jeg haft Fransk Bulldog.

Da vi i 2022 besluttede at skulle have racehund faldt valget på Stabyhoun. Det gjorde det, fordi vi ønsker os en alsidig hund, som vi har mulighed for at bruge til de aktiviteter vi finder sjove.

Selvom en Stabyhoun er en jagthund, behøver man ikke gå på jagt. Det er muligt at bruge jagtinstinktet til f.eks. spor, schweiss eller nosework.

Med vores stabyhoun Bellis går jeg til nosework, og er ligeledes engageret i “udeholdet” i DcH Randers.

Dorthe har i november 2023 gennemført DKKs opdrætteruddannelse