Vega x Lego 2024

A kuld født 26. september 2024

16. oktober 2024
Hvalpene er nu 20 dage gamle. De får snart besøg af deres kommende familier, det glæder vi os til. De har åbnet deres øjne, og der er helt skarpt fokus når de kigger nu. Vega fik fjernet sting efter kejsersnittet 7. oktober og alt er bare så fint. Samme dag. begyndte hvalpene så småt at åbne øjnene.

Vægt hvalpe uge 1

De er også begyndt at stavre rundt på benene, er ved at få styr på motorikken, og kan sidde op på tæppet hvor benene ikke glider væk under dem. De bjæffer og de er begyndt at tumle rundt på og med hinanden. De er næsten klar til at få noget mere at spise, end blot Vegas mælk. De har snuset til og smagt hvalpemælkeerstatning og har snuset til og slikket på hvalpefuldfoder. Deres små tænder er også lidt brudt igennem, så om lidt kan de bide fra sig.

6. oktober 2024
Hvalpene er nu 10 dage gamle. De trives og tager på som de skal. Lige om lidt åbner de øjnene og de begynder at kunne høre noget. Det er en helt ny verden der åbner sig, ikke mindst for dem. Indtil nu har de møvet rundt og snuset og mærket efter Vega, når de begynder at kunne se hende gør det jagten på mælkebaren meget nemmere og mere målrettet for dem🐾😉. I morgen tager vi en tur til dyrlægen for at få Vegas sting fjernet, vi glæder os til at vise pragteksemplarerne frem.

Vægt hvalpe uge 1

Stabystars Aamke Vega fan Lego

Aamke har en hvid tot pels på hovedet, ligesom sin far. Hun er roligere end sin bror, men følger ham godt i vækstkurven, hun tager bestemt også fra når baren er åben. Dags dato (6/10) er kampvægten 1.400 g. 💪

Stabystars Adriaan Vega fan Lego

Adriaan er en bulderbasse, han møver rundt og giver højt og tydeligt udtryk for sin utilfredshed hvis Vega går før han er færdig i (mælke)baren, i dg (6/10) han rundet 1 kg i vægtøgning, så vægt er nu 1.475 g.

Man kan godt “stabystyle” og give mælk til sine hvalpe samtidig.

Hygge i hvalpekassen 💜🐾💜

Stabystars Aamke Vega fan Lego
Født som den først kl. 11.45. Vægt 420 g.

Stabystars Adriaan Vega fan Lego
Født kl. 13.45 ved kejsersnit.Vægt 460 g.

Hvalpeplaner

UPDATE 21. september 2024:
Der blev taget røntgen af Vega den 16. september. Der er to hvalpe, det glæder vi os vildt meget til – men det betød også at nogle af “vores” hvalpeinteresserede må se andre steder efter hvalp.
Vega har det godt, hun er blevet stor og hun er træt. Hun spiser godt igen, og hun tuller stille og roligt rundt.

Vi har fået indrettet fødekasse, og vi har fået købt alt det udstyr vi forventer at kunne få brug for, så vi føler os virkelig klar – nu kan vi bare vente, og passe godt på Vega.

Lille tykke hund💜

Vega er scannet drægtig. Den 21. august var vi ved dyrlæge. Vi var meget spændte på om Vega var drægtig. Vi havde da en klar forventning, fordi hun blandt andet har været mere træt, ændret adfærd og er gået noget fra maden.

Hun er blevet mere kælen og kan næsten ikke komme tæt nok på, i sær Lars har stået for skud, når Vega har haft ekstra behov for at ligge helt oppe i hovedet af os. Hun har ellers mere været mors hund, men det er godt nok ændret.

Nu venter vi på at det bliver den 16. september, der har vi en aftale med dyrlægen om røntgen, så skulle der være en stor chance for at vi ved hvor mange hvalpe der er 🤞.

Vega har den 25. og 26. juli været på besøg ved skønne Lego også kaldet Melo. På trods af stor gensidig interesse og mange forsøg på parring, måtte vi ty til hjælp fra dyrlægen. Vega blev insemineret den 26. juli ved Farum Dyreklinik. Ved samme lejlighed blev Melos sædkvalitet testet – og den var supergod. dyrlægen var meget begejstret!

LEGO DK11508/2016

Vi har planer om at få hvalpe på Vega i 2024. Vi har valgt den skønne Lego. Han er en spændende ny hanhund på listen over godkendte hanhunde i Dansk Stabyhoun Klub. Vi har fået fantastisk hjælp fra avlsudvalget til at vurdere tre rigtig gode kandidater til Vega baseret på forskellige ting.
Først og fremmest så kigges der jo på indavlsprocent. Derudover er kendte sygdomme, bærer eller risiko for sygdomme undersøgt.

For Stabyhoun er det sygdomme som hofte/albuedysplasi, epilepsi, CDF – cerebral dysfunktion, Von Willebrand (blødersygdom) – hvis testet og PDA(medfødt hjertesygdom), der især kigges på