Køb af hvalp

Kære kommende hvalpekøber

Hvis du overvejer at købe hvalp hos os, har du sikkert nogle forventninger til os og hvalpen. Vi har også nogle forventninger til hvalpens kommende hjem.

Hvad kan du forvente, når du køber hvalp hos os?
Vi er medlem af både Dansk Kennel Klub og Dansk Stabyhoun Klub. Vi er DKK uddannet opdrætter. Når vi avler, opfylder både vores tæve og valgte hanhund de avlsrestriktioner og anbefalinger der er hos både Dansk Stabyhoun Klub og Dansk Kennel Klub.

Vores hvalpe bliver stambogsført og registreret i Dansk Kennel Klub. De er ID-mærket med chip. Vi får også lavet EU Hundepas til dem. Hvalpene har fået deres første vaccine, og har fået et sundhedstjek og sundhedsbog ved dyrlægen. De har også fået anbefalet ormekur/e.

Du kan ønske en tæve eller en hanhund, eller måske har du ingen præferencer? Vi respekterer dit ønske om køn, men vi vælger hvilken hvalp der passer til din familie. Det gør vi fordi det er vigtigt, at vi forsøger at matche hvalpen, med den familie den skal være en del af. Alle familier er forskellige, og alle hvalpe er forskellige.

Nogle er førstegangshundeejere, andre er erfarne hundemennesker. Nogle ønsker at træne hunden til f.eks. nosework, agility eller andet mens andre ønsker at udstille, eller at hunden primært skal være familiehund med gode gåture og hverdagslydighed.

Hvalpene har også forskellige behov. Nogle er meget fremme i skoene mens andre er mere afventende og afdæmpede. Alle hvalpe har deres egen unikke personlighed, og det er den vi vil forsøge at matche med dig og dine ønsker. På denne måde øges chancen for succes for både dig og din kommende hund, og for jeres videre liv sammen.

Vi forbeholder os enhver ret til at kunne afvise en familie, som ønsker en hvalp. Det gør vi hvis vi ikke tror på at det er det rigtige for hvalpen, eller familien. Det er meget vigtigt for alle parter at hvalpene kommer til de rigtige familier. På den måde kan vi forhåbentlig forebygge at hunden senere skal omplaceres.

Vi bestræber os på at avle sunde hvalpe. Vi ønsker at sikre høj livskvalitet for vores opdræt også når de forlader os.

Inden hvalpen flytter hjemmefra
Har vi haft den med ude at køre bil
Hvalpene har været med på (en rolig) bytur I Randers
De har været med ved vandet (Madum sø) hvis vejret tillader det
De har været med ude at løbe løs i en indhegnet hundeskov til hvalpe
Fra de er 3 uger gamle, har de været introduceret til fremmed mennesker
De har været med på tur ved en skole, hvor de mødte børn og cykler

Når du henter hvalpen, får du dette med
En købsaftale fra Dansk Kennel klub
En pakke MUSH hvalpefoder, så den får vanlig mad – det kan derefter skiftes til andet
Hvalpens socialiseringsskema
En fløjte med samme tone, som vi har brugt til at træne indkald
Et tæppe hvalpen, dens søskende og mor har ligget på, så der er en kendt duft